LIPO LI JE LIPO LI JE

JEDITE RIBU, VOZITE BICIKL, NOSITE POTKOŠULJE, SLUŠAJTE MAJKU, POŠTUJTE OCA, IZBJEGAVAJTE GMO, PIJTE ZELENI ČAJ, NE PIJTE DOK VOZITE, NE PLJUJTE PO ULICI, SLUŠAJTE PAMETNIJE, NE DERITE SE NA DJECU, NE BRINITE SE, REDOVNO SPAVAJTE

12.12.2007.

PRIZNANJA I ODLIČJA

                                                       Image Hosted by ImageShack.us


Na svakodnevnom jutarnjem kolegiju na kojem kenjamo o stvarima za koje je brat bratu potreban samo jedan ponedeljkom, sjedimo, raspoređujemo zadatke, razrađujemo strategije, kukamo, svađamo se i pušimo cigare za velikim ovalnim stolom od trešnjinog drveta.
To je ujedno, zvanično najgori mogući početak radnog dana. Jedini gori bio da si svakodnevno zaposlen kao manualni čistač septičkih jama i da se pojaviš na radnom mjestu a jedine gumene rukavice ti ostale kući. Ima i gorih poslova i stvari od ovih mojih. S obzirom da ja radim samo jedan posao, i još sa strane jedan privatno, meni je najgori ovaj moj i jebe mi se za ostale. Svako svoj križ nosi (kakav egocentrizam...)

Nije ni ostatak dana puno bolji. Svaki od investitora, njih 15, ima neku dijagnozu ili je redovan član sa urednom članarinom kriminalnog miljea osim jednog koji je dobar ko kruh al je u Južnoafričkoj republici. Između svojih kriminalnih malverzacija, a pogotovo ako se kaže da žive blizu, kad krenu po jaja i mlijeko, navrate ovde do mene da me pilaju i pitaju "kad i kako?" i "može li jeftinije?" i "može li da izgleda ko da je od zlata a da platim 6 kuna?" i "znaš li da tvom šefu treba metak u čelo?".

Ima i gorih od mene. Recimo da ideš u rat i zadužiš uniformu od poliestera na koji alergičan još od djetinjstva, a pamučnih nema jer su u štabu. No, kao što rekoh, svako sebi. Ave Brale

Na jutrošnjem kolegiju sam napokon dobio priznanje svog šefa. Zvanično i otvoreno mi je priznao da sam u najgoroj poziciji, da sam prekrcan i da sam u "banani". "Banana" je vjerovatno jedna loša stvar u Splitu, kod nas se još uvijek jedu. Pred svima je to rekao. I na trenutak sam se osjetio priznanje. Kao da mi nije najgore. Gledao sam u veliki ovalni stol od trešnjinog drveta, zapalio cigar i zamislio da golim rukama vadim govna iz septičkih jama ili ležim u rovu u poliesterskoj uniformi. Svako govno je isto, i svaki rat je isti. Sranje je sranje.

Al opet svako sebi.

Dobro jutro želim prvo sebi pa ostalima

LIPO LI JE LIPO LI JE

TAČNO VRIJEME
SPLIT
BUSOVAČA
<< 12/2007 >>
nedponutosricetpetsub
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031KARIKE

AUTOR
Kontinentalac je jak kao dvadeset žena.
Kao dvadeset velikih žena

HIT TJEDNA

TIŠINA

MATE MIŠO KOVAČ -PUCAO U SRCE RANIO RUKU