LIPO LI JE LIPO LI JE

JEDITE RIBU, VOZITE BICIKL, NOSITE POTKOŠULJE, SLUŠAJTE MAJKU, POŠTUJTE OCA, IZBJEGAVAJTE GMO, PIJTE ZELENI ČAJ, NE PIJTE DOK VOZITE, NE PLJUJTE PO ULICI, SLUŠAJTE PAMETNIJE, NE DERITE SE NA DJECU, NE BRINITE SE, REDOVNO SPAVAJTE

23.01.2008.

DRVODJELAC NA MOZGU

Image Hosted by ImageShack.us


Htio bih da iskoristim ovaj mali, maj oun, kutak virtualnog prostora, kako sam ga i dosad koristio , za liječenje svojih frustracija, preseravanja, ali tu i tamo i par pametnih i dubokih, teško čitljivih i naočigled debilnih misli.
Za danas sam pripremio jedan prilog o mom sadašnjem susjedu. Susjed je silom prilika, jer kako sam se preselio u ovaj veći stan bliže centru kulturnog sitija i poslovne četvrti splita, izabrao sam stan koji gleda u kuću preko puta. Susjedovo ime ne znam, ali znam adresu, pa ako se neko odluči na radikalan potez bacanja bombe na njegovu kuću, nakon ovog mog iskaza, ja sam voljan da je navedem. Susjeda ćemo jednostavno osloviti sa: "šupak-koji-svaki-bogov-dan-na-cirkulatoru-reže-veće-daske-i-pretvara-ih-u-manje-daske-da-bi-te- manje-onda-rezao-na-još-manje".
Znam sigurno da nije Židov. Židovi ne rade subotom, a nije ni katolik jer radi i nedeljom. Nije ni musliman jer bez prestanka reže tako da nema kad da ide da moli vaktove. Srbin nije sto posto jer srba u Splitu nema.
Jedino može biti Kanađanin. Samo bi oni bili u stanju da režu svaki dan stvari i da misle da nikom drugom to ne smeta i da uživaju u simfoniji Stihl-a i Blekendekera. Kanađani su i poznati drvodjelci u crvenim kariranim košuljama, atezejkama i 'lačama na tregere. Ovaj moj ima samo kariranu košulju.
Pošto je njegova rezidencija privatna kuća, glupo je zahtjevati od njega da ne radi nešto na svojoj parceli. Jedini argument koji bi se mogao iskoristiti je taj što je gospodin "dugog imena i kratke pameti" sa svojom kućom došao na među, tako da ja, ako mi zafali fiNđan ulja, mogu s balkona posudit i preuzet. Normalno da je kuća bez dozvole došla na među. Moj jadni gazda se trudio i borio, ako ne radi međe, onda radi cirkulatora, no bezuspješno. Kanađanin reže li reže i pravi čakčalice od sekvoje i baobaba a meni kašu od mozga.
Sinoć i danas puše bura, štipaljke su umjesto na štriku ostale na parapetu, tako da su sada kod okolnih susjeda. Djevojka reče da će mu dobro doći.

Ovim bi završio prilog i potrudio se da nađem prikladnu sliku da zaokružim cjelinu posta. Sliku će te vi kao čitaoci vidjeti prvu pa onda tekst, tako da ćete se malo zbuniti, a ja ću likovati što sam napravio mali hommage Stevenu Hawkingu i spejs-tajm kontinuumu. Eto kolika je moja agonija.
Niđe veze

LIPO LI JE LIPO LI JE

TAČNO VRIJEME
SPLIT
BUSOVAČA
<< 01/2008 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031KARIKE

AUTOR
Kontinentalac je jak kao dvadeset žena.
Kao dvadeset velikih žena

HIT TJEDNA

TIŠINA

MATE MIŠO KOVAČ -PUCAO U SRCE RANIO RUKU