LIPO LI JE LIPO LI JE

JEDITE RIBU, VOZITE BICIKL, NOSITE POTKOŠULJE, SLUŠAJTE MAJKU, POŠTUJTE OCA, IZBJEGAVAJTE GMO, PIJTE ZELENI ČAJ, NE PIJTE DOK VOZITE, NE PLJUJTE PO ULICI, SLUŠAJTE PAMETNIJE, NE DERITE SE NA DJECU, NE BRINITE SE, REDOVNO SPAVAJTE

24.01.2008.

BENJAMIN POKOJNI

Image Hosted by ImageShack.usSve kontam, moram da pokupim peškir i krpu sa štrika odnijeće ih bura. Pa prekjuče ću, pa juče, pa sinoć i napokon se nakanih da izađem na balkon. Da napomenem da su naleti bure bili do 205km/h, što je recimo prosječna brzina pijanog osamnaestogodišnjaka na maturi u tatinom BMW-u trici benzincu "m" , 98-mo godište kroz naseljeno mjesto.
Na balkonu nemam šta vidjeti. Peškira nema. (Al ko da nešto majku mu...nešto neki. da sam krenuo na duži put, vratio bi se da provjerim vrata, plin, grijalicu, cvijeće, nešto. no nisam na putu. na balkonu sam) Ustvari ima al se ja sa njim ne briso jer je već dva dana u blatu. Štipaljke su se pridružile peškiru i već su poprimile boju blata s obzirom da su od drveta. Ja volim prirodne materijale. No šta se može. Ohrabrile su me i veliki broj nepoznatih dobro uštimanih štipaljki po vrtu, jedna dječija lutka u vidu mede u nekakvom trikou, i nekakav čaršaf na komšijinoj terasi. Pobrojao sam žrtve i ko da malo uredim stanje odlučim da pomjerim kantu sa onom krpom što ništa ne kupi nego samo razmrlja pod. Napravim korak (al opet ko da nešto jebemu. da imam adresar provjerio bi da nije kakva godišnjica, rođendan, dan žalosti , radosti, cvijeća... nisam ja tako dobro organiziran. pojma nemam...) provjerim u kanti ima li vode, vidim ima. Ima vode i nekakvog lišća. (lišće... sjetio sam se mladog bukovog koje se može jesti. ko klinac sam ga jeo. i onog lišća od drače što se može pucat...al nije to to. ovo je drukčije. ko od mog benjamina. Jest isto je.)
"Benjamin?! E jeb..."
Okrenem se i vidim najružniji oblik organskog porijekla u narandžastoj saksiji. Samo ga je par najtvrdoglavijih listova odavalo. Tri dana ranije sam svog benjamina iznio na sunce. Da ga malo osvježim. Drag mi je. Moj benjamin, koji je sa mnom preživio 5 selidbi, jednom jedva izvukao živu glavu, i uginuo bi da ga bivša gazdarica slovenka nije podšišala. Nikad se nije oporavio do kraja (činjenica da je u 4 i po godine narastao 15 centimetara) ali ja sam ga pazio, redovno zaboravljao da ga zalijevam i da mu puštam laganu muziku. Što? Možda i cvijeće voli tool i panteru?
Ispravio sam ga, on se opet nakrivio i okrenuo svoje lišće od mene. Opet sam ga zaboravio.

(sad ona scena iz filmova. ja stojim na sred ceste u nekom predgrađu nad kosturom od svijeta, kamera ide vertikalno i udaljava se a ja raširio ruke i derem se ko Sivonja "NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO")

Po feng šuiju neparan broj živih bića u kući. Sad smo nas dvoje. Ja i djevojka. Otišli smo kasnije do nekakvog centra. Ima da se kupi cvijeća za nekih 30-40 kuna. Odmah ću kupit 2.

LIPO LI JE LIPO LI JE

TAČNO VRIJEME
SPLIT
BUSOVAČA
<< 01/2008 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031KARIKE

AUTOR
Kontinentalac je jak kao dvadeset žena.
Kao dvadeset velikih žena

HIT TJEDNA

TIŠINA

MATE MIŠO KOVAČ -PUCAO U SRCE RANIO RUKU