LIPO LI JE LIPO LI JE

JEDITE RIBU, VOZITE BICIKL, NOSITE POTKOŠULJE, SLUŠAJTE MAJKU, POŠTUJTE OCA, IZBJEGAVAJTE GMO, PIJTE ZELENI ČAJ, NE PIJTE DOK VOZITE, NE PLJUJTE PO ULICI, SLUŠAJTE PAMETNIJE, NE DERITE SE NA DJECU, NE BRINITE SE, REDOVNO SPAVAJTE

28.01.2008.

VOZIM, DAKLE NISAM

Dosad sam dobio par čestitki od gospode u plavom, i mogu reći da su fer i korektni bili. Nema ništa na ruke, na kafu, od amidže, od babe, za sokić i lizalo. Lijepo te zaustave, popišu sve, ispune neka 3 formulara (toliki broj formulara je samo radi toga, a to je moje skromno mišljenje, da ti usade osjećaj krivice zbog prekršaja. Nešto ko ono sa Bartom Simpsonom kad piše sto puta na tabli radi kazne. Neugodno brate : "de potpiši ovde, de potpiši onde, jeste li suglasni, prihvaćate li..." aj stisni pa reci neću). Na kraju ti još lijepo daju jednu uplatnicu sa velikim, čitko napisanim brojem "500 kuna (pet stotina kuna)" i slične.
Neš ti kuna brale. Al to je 135 maraka (stotinu i trideset i pet konvertibilnih maraka).
Nedavno bio u bosni i stari mi govori, inače dezignejted drajver (engl. vozačina), "pazi se sad sine, kazne su postale rigorozne u hrvatskoj. maksimalna kazna je oko 50 000 kuna"
Pedeset hiljada milijardi kuna!!!
Pa se čovjek zapita šta treba napravit da zaradi kaznu od 50 000 kuna?!?
Koliki je obim prekršaja ili količina istih? Nije li tih 50 000 kuna ekvivalentna kazna, barem na ovim prostorima, smrtnoj kazni na vikinški način (ono kad svoja crijeva zamotaš oko stupa pa hodaš okolo dok se ne odmotaš)??. Pa prije bi se ubio nego skupio tolike pare.
Stvarno šta treba napraviti?

Možda treba pregaziti jedan razred djece sa leukemijom iz vrtića na svom posljednjem izletu, koje vode časne sestre milosrdnice, i to dok pričaš na mobitel i ušao si pijan i nadrogiran u jednosmjernu ulicu u rikverc, ukradenim neocarinjenim papamobilom kojem ne rade svjetla na registraciji, koja je baj d vej istekla, bez lanaca, prve pomoći i sijalica, sa maloljetnim otetim Britninim sinom u krilu bez položenog vozačkog ispita sa teškom epilepsijom (vozača razumije se), sa lešom Nelsona Mandele u gepeku, sa plavim dizelom u rezervoaru, nemarkiranim kutijama Marlbora, pandom i koalom na zadnjem sjedištu i neispravnom prikolicom punom stajskog, visoko bogatog metanom đubriva koje ćeš istresti u eko kaštelanski zaljev na dan žalosti za vrijeme trajanja policijskog sata???

To je stvarno dostojno kazne od 50 000 kuna.
Ali ko zna. Nesreće se događaju.
Ima ljudi pehova, kojima će se i ovo desiti.

Uglavnom ja više ne vozim pijan, teško se sjetim iduće jutro gdje sam parkirao

LIPO LI JE LIPO LI JE

TAČNO VRIJEME
SPLIT
BUSOVAČA
<< 01/2008 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031KARIKE

AUTOR
Kontinentalac je jak kao dvadeset žena.
Kao dvadeset velikih žena

HIT TJEDNA

TIŠINA

MATE MIŠO KOVAČ -PUCAO U SRCE RANIO RUKU