LIPO LI JE LIPO LI JE

JEDITE RIBU, VOZITE BICIKL, NOSITE POTKOŠULJE, SLUŠAJTE MAJKU, POŠTUJTE OCA, IZBJEGAVAJTE GMO, PIJTE ZELENI ČAJ, NE PIJTE DOK VOZITE, NE PLJUJTE PO ULICI, SLUŠAJTE PAMETNIJE, NE DERITE SE NA DJECU, NE BRINITE SE, REDOVNO SPAVAJTE

31.01.2008.

BETON, BETON, SAMO BETON


Svako jutro kolegij u osam. Spominjao sam već. Svako jutro naš šef pokušava da bude prijatelj s nama. Trudi se da se smije našim šalama al ne otvara previše usta da mu se očnjaci ne vide. Svako jutro isto. "Šta ti imaš danas? Šta ti? A ti?".
Mislim, sve zna, al ti opet: "pa ima ovo, pa ima ono." Kako je dobro šefovima.
Došao ja na red i sad kenjam još nerazbuđen o političkoj situaciji, onih par ozbiljnih emisija koje odgledam godišnje i feralovih članaka. Već sam počeo da osjećam vezu sa šefom kad kolegica
"iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiihhhhhh, uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuhhhhhhh."

Na trenutak sam pomislio da će iz televizora da izađe ona japanka prljave, masne, duge i nepočešljane kose jer me pravo podsjetio taj zvuk. Tromo sam okrenuo oči prema njoj, a ona faca ko onog lemura što se čudi sa velikim očima i opet ponovi dubokoumnu frazu: "iiiiiiiiiiiihhhhh, uhhhhhhh ihhhhh!!!"

"Vjeverica, vjeverica jooooooj" sa velikim sretnim osmijehom zakmeča i izbulji oči. To se sve dešava u 8 ujutru.

Još se malo okrenem prema prozoru i vidim svjetlo i počnem da se topim.
"I'm melting I'm melting!!!" poželim da kažem kad me sunce opalilo.

Ne kažem ništa nego samo pogledam i vidim vjevericu.

"IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII, UUUUUUUUUUUUUUUUUU, VJEVERICA VJEVERICA, JAO I SMO PRAVA DŽUNGLA, VIDI JE VIDI JE, VIDI JOJ REPA IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII UUUUUUUUUUUUUU!!!"

Stvarno jeste, al nije sad da su Čip i Dejl ili Alvin i Čipmanks. Nije da je stala na pijedestal i recitirala Magbeta (pu pu pu) ili žonglirala sa 5 zapaljenih kašikara. Mala vjeverica kitnjastog repa prođe pored prozora, i pope se uz drvo i nestade. Ne sad da su vjeverice pretjerano hrabre i pametne. Jes da prave dobar eurokrem al to je to. Al nisu endemi pobogu. Pogotovo u dalmaciji. Osim možda u splitu.
Vjeverice žive na drveću.
Drveća u splitu nema

Image Hosted by ImageShack.us

LIPO LI JE LIPO LI JE

TAČNO VRIJEME
SPLIT
BUSOVAČA
<< 01/2008 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031KARIKE

AUTOR
Kontinentalac je jak kao dvadeset žena.
Kao dvadeset velikih žena

HIT TJEDNA

TIŠINA

MATE MIŠO KOVAČ -PUCAO U SRCE RANIO RUKU