LIPO LI JE LIPO LI JE

JEDITE RIBU, VOZITE BICIKL, NOSITE POTKOŠULJE, SLUŠAJTE MAJKU, POŠTUJTE OCA, IZBJEGAVAJTE GMO, PIJTE ZELENI ČAJ, NE PIJTE DOK VOZITE, NE PLJUJTE PO ULICI, SLUŠAJTE PAMETNIJE, NE DERITE SE NA DJECU, NE BRINITE SE, REDOVNO SPAVAJTE

17.03.2008.

NASLIJEĐE

Muški sa tatine strane u mojoj porodici, ukoliko ne umru od alkohola, kocke i žena, dožive duboku starost. Prosjek nekih 85 godina. Zadrže držanje (koje u ovom slučaju izgleda kao blago povijeni upitnik sa dvostrukim "S" u kičmi), zadrže kosu i pored ogromnih DžekNikolsovskih zalizaka, zadrže vozačke sposobnosti, zadrže i tu nekakvu ljepotu, jer svi imaju izražene nebeskoplave oči (ovde počinju violine od Vivaldija) sa dubokim odsjajem mora i tragom hercegovačkog bistrog neba (vrhunac koncerta, maestro se zanio...) bla bla bla. Počnu da vraćaju zemlju koju su dali, da plaču na svadbama i kletu se u prezime.
I svi u jesen života, negdje oko 55-te i dalje, totalno polude. Ne mislim da su neuračunljivi, nego postanu totalni osobenjaci. Samo nešto kenjaju, pa izvaljuju neke antologijske provale, i nikad, NIKAD, neće priznati da su pogriješili.
Preksinoć sjeli familijarno u McDonalds, nas jedno 7, došli tata i mama iz Bosne pa da skupljamo holesterol malo, naručimo sve, pojedemo, kad odjednom me spuca nešto u glavu. Nije jako, al ono nekako peče, ko kad te komarac ubode. Ko kad... ko kad te neko sjevpuškom spuca. Ono napravi kuglicu od papira i stavi u slamku od kole u McDonaldsu i pogo.... "Šta vam je jebote? Pa niste u obdaništu" obratim se tati i rođaku od 11 godina. A oni se smiju. Obojica.

A dido? Dido je tek vrhunac. Ima 70 u kusur godina, po cijeli bogov dan se voza u autu, nešta zajebava okolo ljude i daje rođaku od 11 godina da vozi auto.
Zadnji put kad mu je dao, kao ozbiljan i odgovoran dido prvo je upitao rođaka: "Znaš li da voziš?"
Rođak od 30 kila i 11 godina je ozbiljan i odgovoran rekao: "Znam!"

Sekundu kasnije auto se nekako našao u blatobranu parkiranog Actros Mercedes kamiona koji se iznenada tu pojavio prije dva dana i nije se sklonio kad je trebao. U autu panika i plač, u kamionu zbunjenost. Da bi se dido izvukao očite tužbe za prdonjizam, senilnost i bezobrazluk izađe van iz auta, ode do kamiona i vikne na vozača: "Kako to voziš majmune jedan?!"
Ostalo je istorija.

A ja?

A ja sam na mamu.

LIPO LI JE LIPO LI JE

TAČNO VRIJEME
SPLIT
BUSOVAČA
<< 03/2008 >>
nedponutosricetpetsub
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031KARIKE

AUTOR
Kontinentalac je jak kao dvadeset žena.
Kao dvadeset velikih žena

HIT TJEDNA

TIŠINA

MATE MIŠO KOVAČ -PUCAO U SRCE RANIO RUKU