LIPO LI JE LIPO LI JE

JEDITE RIBU, VOZITE BICIKL, NOSITE POTKOŠULJE, SLUŠAJTE MAJKU, POŠTUJTE OCA, IZBJEGAVAJTE GMO, PIJTE ZELENI ČAJ, NE PIJTE DOK VOZITE, NE PLJUJTE PO ULICI, SLUŠAJTE PAMETNIJE, NE DERITE SE NA DJECU, NE BRINITE SE, REDOVNO SPAVAJTE

29.04.2008.

SUBKULTURE dio prvi

Sinoć nakon rege partija na kojem je bilo nas pet na šest didžejeva kad smo se vraćali kući krenemo pričati o goth-u i ostalim sub kulturama. Jedna od tih sub kultura je i ona o opsjednutošću vampirima, sisanju krvi djevica, stavljanju bijelih leća, čakarenju šminkom i držanju ruku preko lica u stilu Belle Lugosi-ja.
Koji klinac (ne malo dijete)?
Razumijem zaluđenost time. Bilo bi super biti vampir. Ne plaćaš smještaj, jer živiš u nekom podrumu u sanduku ili obješen o nekakvu drvenu gredu naopačke. Ne plaćaš hranu jer ne jedeš ništa što se konzervira, vakuumira, peče, kuha, friga, dinsta, bari i kandira. Samo ti redovno treba po jedna djevica, (što je praktično nemoguće naći), ili kakvo drugo meso sa zdravim krvotokom, zabiješ u njega očnjake, posišeš ga i podrigneš. Ne plaćaš ni avionske karte osim ako nisi neka rok vampir zvijezda tipa Keitha Richardsa (kako inače objasniti njegovo postojanje) pa se foliraš, samo se u oblaku dima pretvoriš u šišmiša i sa prvim sumrakom spičiš na more. Još pored svega vampiri imaju pravo lijepu put i kompleks kože, pravilno držanje i super se oblače.
Međutim, ovi goth vampiri frikovi što se furaju mi nisu jasni. Mislim, meni je kul Kit Ubica pa se ne oblačim u crno bijeli lateks, lovim tuljane i pričam "iiiiiiiiiiiiiiiuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuiiiiiiiii".
Kome glamur?! Kako može neko bit vampir i pravit se da pije krvi kad ko i ja pije mlijeko, jede čokoladu i ćevape i najčešće nešto što sadrži luk u sebi. Ne vidim baš da se nešto puše i uz bolan urlik "ajm melting ajm melting" nestanu u obliku bezoblične zgusnute mase na podu.
Djeco dozovite se.

"Izvolte izvolte, ima mjesta" kaže šiptarka u Želji
"MUHAHAHAHAHAHA, JA SAM VAMPIR" kaže kvazi vampir
"Izvolte šta ćete?"
"MUHAHAHAHAHAHA, ĆEVAPE....AL NEK BUDU KRVAVI. NEK BUDU NAPRAVLJENI OD NEVINE TELADI PRVE KLASE"
"Hoćete s lukom"
"Može malo sa strane"

P.S. Koju li sjenu i puder koriste ovi vampirski frikovi? Ukoliko ne znaju sad je na sniženju Max Factor colour adapt u "dm"-u a vrhunski je. (to mi je djevojka rekla)

25.04.2008.

HIPOKRATE, ŠTA ĆEŠ POPIT?

Mjesto radnje: kafić na jadranu
Glavni likovi: Mama, mamin uplakani sinčić sa raskrvavljenim koljenom od friškog pada na kameniti drum, 7 konobara

Okrenu se mama prema konobarima u praznoj kafani držeć svoje uplakano dijete u rukama cjelivajući ga palominom maramicom i upita:

"Momci jel iko od vas doktor?"

"Jesam ja" reče jedan od konobara i skide pregaču da izvrši fiksaciju kliještima za vadit limun dezinficirajući ranu najskupljim pićem u šanku.

23.04.2008.

MENE ZA PREDSJEDNIKA

Image Hosted by ImageShack.us


Sad se napokon i stosedmogodišnjaci mogu registrovati.
Hvala administratorima što su promptno riješili ovu sitnicu sa manjkom i viškom godina i starosnom segregacijom.

P.S. Kako ovi admini skontaju da se njima nešto piše od ovih 93.184 bloga??

22.04.2008.

DRUGOVI JESMO LI SE ZA OVO BORILI PRIJE POLA STOLJEĆA?

Ja da imam 68 godina sigurno bi mi zasmetala ovakva diskriminacija. Kao da šezdesetosmogodišnjaci ne mogu pisati blog. Sigurno da ne. Šta sad da je, sad već pokojni, Arthur Clarke odlučio da piše blog na našem blog servisu sa svojih devedesetak godina? Da je pri tom, odlučio da u profilu napiše da ima 90 godina? Nema on šta da piše, pa on je star i senilan. Koji će nam organ jedan stari senilni kenjac. Ili Jack Nicholson sa svojih 71 da piše kolko djece ima, kolko je žena imao i kakvih uloga, i da postavlja slike svojih zalisaka u 150 poza?
Ne može. Odnosno može, ali bi morao lagati za godine. U njegovom slučaju manje bi lagao nego Artur, al pošto je Artur mrtav njemu godine i nisu bitne. Zašto sve ovo pišem?
Pa eto htio sam da podesim u svom profilu godinu rođenja za moj alijas, Radoja Dakića-Brku, Alfe i Omege svih bagera, rođenog 1911-te. Nažalost Za radoja, pomladio sam ga jer je na blogger.ba servisu najstarija godina 1941.
Dakle djeluj lokano, misli globalno. Stop dobnoj diskriminaciji na Blogger.ba servisu i omogućimo starim šezdesetosmogodišnjim i starijim prdonjama i babama da se normalno registruju ko i svi ostali.


Image Hosted by ImageShack.us

P.S. ujedno sam proslavio tristoti post

16.04.2008.

STRESOVI FOR DUMMIES

Zadnjih tri četiri dana jako mnogo spavam. Upalim film i zaspem taman na dijelu kad se treba dostići nirvanu spoznajom da je ubica butler ili zločesti brat blizanac glavnog junaka. To su doduše sve moje pretpostavke. Taman dođe do onoga: "Bestidniče, znao sam da znaš ko je ubica!!. Ne nisam ja ubica....Ubica je..."
i onda se probudim u vece ujutru u 6 u trenerci sa naočalama, opuškom među prstima i opekotinama trećeg stupnja (stepena, za nevjernike)
Stres je krivac za to. Od faksa sam počeo s tom rutinom. Kad sam ja bio mali, tamo nekad osamdesetih, kad su vučko i "UPI" bili najpopularnije značke, stres nije postojao. Postojalo  samo "u crvenom" i "crnom" i postojali su izleti. Stres je bio patka zapada i kapitalizma, ko što je i ptsp patka. Kad naiđe sranje, najbolje je odspavati pa rješavati stvari naspavan odmoran i s podočnjacima veličine papirne kese od benetona kad kupiš kaput na sniženju koji ti stoji ono jebački. Znači velikim podočnjacima. Pod pritiskom se da rješavati mnogo stvari, ali za one koje su van tvoje jurisdikcije nema boljeg lijeka nego upaliti nešto super zanimljivo na pun želudac stresne kiseline u koju si ubacio pola pice i sok od drenjaka. Znalo mi se desiti da skoro izgubim godinu na faksu jer sam imao malo vremena da nacrtam rukom 15 tlocrta za dva dana, a ja snom pokajnika utonem, probudim se idući dan i onda ne spavam mnogo sati da završim šta trebam. Nekad sam znao biti pod tolikim pritiskom da zaspem u Kamernom teatru za vrijeme predstave nekakvih slovenaca bez prevoda. Čak mi se dešavalo da zaspem u snu. Sanjam kao sve super, i onda se odnekud pojavi moj projekat sa očima, rukama, i ustima i svim onim organima koje ljudi imaju kad hoće da te sjebu, i počne da priča o rokovima, količini rada i posljedicama i.....ja zaspo. U takvim situacijama se jako teško probuditi i razbuditi jer prvo trebaš popit kafu u snu, pa molit boga da u snu ne moraš u vece da se ne probudiš upišan. Konfuzno zar ne. Skontaj sad kako je meni bilo.
Sreća pa tada nisam radio kao čuvar nuklearnog reaktora koji ne postoji u bosni, al recimo da postoji i da ga ja čuvam, a se sve svodi na tako da sam budan, sad bi pola ovih mladih blogera imalo po 6 ruku i 7 očiju usljed "iznenadnog pucanja reaktora, te puštanja u atmosferu velikih količina radioaktivnih para, za šta odgovornost ne preuzima nijedna teroristička organizacija"
E sad, skontaće se da sam pod stresom i ovih dana jer sam u sred "frigteners-a"," Abyss-a" i još par dobrih filmova odlučio da se isključim i probudim u vece u 6 ujutro u trenerci i naočalama. Jesam u stresnoj situaciji i to otkako se počeo raditi ovaj projekat u ......
....
...
...
...
...
...
...uh zaspah pardon.
Odoh kafu popit i zapalit da se razbudim.
A mogo bi i trenerku skinut

07.04.2008.

BRALE MAJKOJEBAC CREW

Moj mali doprinos uljepšavanju grada u kojem sam studirao, onanirao i prosperirao je neslavno završio. Ne jedan nego oba pokušaja.
Prvog će se sjetiti stariji građani koji su trolom išli prema gradu od željinog naniže. Tačno između željinog i onog ružnog kioska sa piletinom ima jedan zid potporni i na njemu su bili plavih sedam slonova sa posvetom za jednu djevojku (čista romantika, nema nikakve veze sa onom pjesmom o plavom slonu i vladi divcu). Međutim taj potporni zid je malo potanko napravljen, ko jufka babine pite, pa je cikno da prostiš po sredini, a kuća koju je taj zid potporio je krenula na trolejbusku. Zid su zatrpali kamenjem tačno u visini tih slonova. Ne manje, ne više. O ovome sam davno pisao.
Da se odužim djevojci, sa svojim mostarcem nacrtam drugih sedam komada na zidu prekoputa pekare as i onog granapa đe sam pio sa drugom pivu u hrasnom. Ovi slonovi su bili žuti da ne bude do plave boje jer su plavi blue, a blu je u bluesu, a blues je tužan kad nije dosadan. Sad bi trebalo da im bude 3 godine kako su netaknuti stojali sami (njih sedam a sami), neokaljani i neusrani i neprefarbani. Za vikend kad smo bili gore, na onu bol u stomaku i mamurluk, najmanje što mi je trebalo je da vidim da je jedan seljo ili više njih prefarbalo jednog i po slona sa svoja tri slova. Ta tri slova su "OSK" vjerovatno inicijali njegove raje koje su iskoristili za ime Kru-a (Crew, posada). Nesigurni i drhtavi pokreti sprejem u dvije boje mogu dati do znanja da je momak ili više njih, ili cura (ravnopravnost prije svega) retardiran i da ne zna da se tegira. Postavka preko jednog i po slova dalje daje do znaja da su "ini" nepismeni jer ne znaju da sedam slonova znači sreću a natpis iznad svega toga koji su također prešarali nestručno, značio da se sreća namijenjuje nekoj osobi. Da odrežem dugu priču kratku, Omeru, Svetozaru i Krunoslavu jebem mater što su mi prešarali ljubavni grafit. Jebem mater i njihovim neopredjeljenim prijateljima. Sad gledajte kitu iz trole, jer idući put kad dođem nacrtaću je na vidnom mjestu sa porukom "prešaraćete kurac"


P.S. U željinom su najgori ćevapi na svijetu iako je bilo mjesta

LIPO LI JE LIPO LI JE

TAČNO VRIJEME
SPLIT
BUSOVAČA
<< 04/2008 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930KARIKE

AUTOR
Kontinentalac je jak kao dvadeset žena.
Kao dvadeset velikih žena

HIT TJEDNA

TIŠINA

MATE MIŠO KOVAČ -PUCAO U SRCE RANIO RUKU