LIPO LI JE LIPO LI JE

JEDITE RIBU, VOZITE BICIKL, NOSITE POTKOŠULJE, SLUŠAJTE MAJKU, POŠTUJTE OCA, IZBJEGAVAJTE GMO, PIJTE ZELENI ČAJ, NE PIJTE DOK VOZITE, NE PLJUJTE PO ULICI, SLUŠAJTE PAMETNIJE, NE DERITE SE NA DJECU, NE BRINITE SE, REDOVNO SPAVAJTE

07.04.2008.

BRALE MAJKOJEBAC CREW

Moj mali doprinos uljepšavanju grada u kojem sam studirao, onanirao i prosperirao je neslavno završio. Ne jedan nego oba pokušaja.
Prvog će se sjetiti stariji građani koji su trolom išli prema gradu od željinog naniže. Tačno između željinog i onog ružnog kioska sa piletinom ima jedan zid potporni i na njemu su bili plavih sedam slonova sa posvetom za jednu djevojku (čista romantika, nema nikakve veze sa onom pjesmom o plavom slonu i vladi divcu). Međutim taj potporni zid je malo potanko napravljen, ko jufka babine pite, pa je cikno da prostiš po sredini, a kuća koju je taj zid potporio je krenula na trolejbusku. Zid su zatrpali kamenjem tačno u visini tih slonova. Ne manje, ne više. O ovome sam davno pisao.
Da se odužim djevojci, sa svojim mostarcem nacrtam drugih sedam komada na zidu prekoputa pekare as i onog granapa đe sam pio sa drugom pivu u hrasnom. Ovi slonovi su bili žuti da ne bude do plave boje jer su plavi blue, a blu je u bluesu, a blues je tužan kad nije dosadan. Sad bi trebalo da im bude 3 godine kako su netaknuti stojali sami (njih sedam a sami), neokaljani i neusrani i neprefarbani. Za vikend kad smo bili gore, na onu bol u stomaku i mamurluk, najmanje što mi je trebalo je da vidim da je jedan seljo ili više njih prefarbalo jednog i po slona sa svoja tri slova. Ta tri slova su "OSK" vjerovatno inicijali njegove raje koje su iskoristili za ime Kru-a (Crew, posada). Nesigurni i drhtavi pokreti sprejem u dvije boje mogu dati do znanja da je momak ili više njih, ili cura (ravnopravnost prije svega) retardiran i da ne zna da se tegira. Postavka preko jednog i po slova dalje daje do znaja da su "ini" nepismeni jer ne znaju da sedam slonova znači sreću a natpis iznad svega toga koji su također prešarali nestručno, značio da se sreća namijenjuje nekoj osobi. Da odrežem dugu priču kratku, Omeru, Svetozaru i Krunoslavu jebem mater što su mi prešarali ljubavni grafit. Jebem mater i njihovim neopredjeljenim prijateljima. Sad gledajte kitu iz trole, jer idući put kad dođem nacrtaću je na vidnom mjestu sa porukom "prešaraćete kurac"


P.S. U željinom su najgori ćevapi na svijetu iako je bilo mjesta

LIPO LI JE LIPO LI JE

TAČNO VRIJEME
SPLIT
BUSOVAČA
<< 04/2008 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930KARIKE

AUTOR
Kontinentalac je jak kao dvadeset žena.
Kao dvadeset velikih žena

HIT TJEDNA

TIŠINA

MATE MIŠO KOVAČ -PUCAO U SRCE RANIO RUKU