LIPO LI JE LIPO LI JE

JEDITE RIBU, VOZITE BICIKL, NOSITE POTKOŠULJE, SLUŠAJTE MAJKU, POŠTUJTE OCA, IZBJEGAVAJTE GMO, PIJTE ZELENI ČAJ, NE PIJTE DOK VOZITE, NE PLJUJTE PO ULICI, SLUŠAJTE PAMETNIJE, NE DERITE SE NA DJECU, NE BRINITE SE, REDOVNO SPAVAJTE

16.04.2008.

STRESOVI FOR DUMMIES

Zadnjih tri četiri dana jako mnogo spavam. Upalim film i zaspem taman na dijelu kad se treba dostići nirvanu spoznajom da je ubica butler ili zločesti brat blizanac glavnog junaka. To su doduše sve moje pretpostavke. Taman dođe do onoga: "Bestidniče, znao sam da znaš ko je ubica!!. Ne nisam ja ubica....Ubica je..."
i onda se probudim u vece ujutru u 6 u trenerci sa naočalama, opuškom među prstima i opekotinama trećeg stupnja (stepena, za nevjernike)
Stres je krivac za to. Od faksa sam počeo s tom rutinom. Kad sam ja bio mali, tamo nekad osamdesetih, kad su vučko i "UPI" bili najpopularnije značke, stres nije postojao. Postojalo  samo "u crvenom" i "crnom" i postojali su izleti. Stres je bio patka zapada i kapitalizma, ko što je i ptsp patka. Kad naiđe sranje, najbolje je odspavati pa rješavati stvari naspavan odmoran i s podočnjacima veličine papirne kese od benetona kad kupiš kaput na sniženju koji ti stoji ono jebački. Znači velikim podočnjacima. Pod pritiskom se da rješavati mnogo stvari, ali za one koje su van tvoje jurisdikcije nema boljeg lijeka nego upaliti nešto super zanimljivo na pun želudac stresne kiseline u koju si ubacio pola pice i sok od drenjaka. Znalo mi se desiti da skoro izgubim godinu na faksu jer sam imao malo vremena da nacrtam rukom 15 tlocrta za dva dana, a ja snom pokajnika utonem, probudim se idući dan i onda ne spavam mnogo sati da završim šta trebam. Nekad sam znao biti pod tolikim pritiskom da zaspem u Kamernom teatru za vrijeme predstave nekakvih slovenaca bez prevoda. Čak mi se dešavalo da zaspem u snu. Sanjam kao sve super, i onda se odnekud pojavi moj projekat sa očima, rukama, i ustima i svim onim organima koje ljudi imaju kad hoće da te sjebu, i počne da priča o rokovima, količini rada i posljedicama i.....ja zaspo. U takvim situacijama se jako teško probuditi i razbuditi jer prvo trebaš popit kafu u snu, pa molit boga da u snu ne moraš u vece da se ne probudiš upišan. Konfuzno zar ne. Skontaj sad kako je meni bilo.
Sreća pa tada nisam radio kao čuvar nuklearnog reaktora koji ne postoji u bosni, al recimo da postoji i da ga ja čuvam, a se sve svodi na tako da sam budan, sad bi pola ovih mladih blogera imalo po 6 ruku i 7 očiju usljed "iznenadnog pucanja reaktora, te puštanja u atmosferu velikih količina radioaktivnih para, za šta odgovornost ne preuzima nijedna teroristička organizacija"
E sad, skontaće se da sam pod stresom i ovih dana jer sam u sred "frigteners-a"," Abyss-a" i još par dobrih filmova odlučio da se isključim i probudim u vece u 6 ujutro u trenerci i naočalama. Jesam u stresnoj situaciji i to otkako se počeo raditi ovaj projekat u ......
....
...
...
...
...
...
...uh zaspah pardon.
Odoh kafu popit i zapalit da se razbudim.
A mogo bi i trenerku skinut

LIPO LI JE LIPO LI JE

TAČNO VRIJEME
SPLIT
BUSOVAČA
<< 04/2008 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930KARIKE

AUTOR
Kontinentalac je jak kao dvadeset žena.
Kao dvadeset velikih žena

HIT TJEDNA

TIŠINA

MATE MIŠO KOVAČ -PUCAO U SRCE RANIO RUKU