LIPO LI JE LIPO LI JE

JEDITE RIBU, VOZITE BICIKL, NOSITE POTKOŠULJE, SLUŠAJTE MAJKU, POŠTUJTE OCA, IZBJEGAVAJTE GMO, PIJTE ZELENI ČAJ, NE PIJTE DOK VOZITE, NE PLJUJTE PO ULICI, SLUŠAJTE PAMETNIJE, NE DERITE SE NA DJECU, NE BRINITE SE, REDOVNO SPAVAJTE

26.05.2008.

JUNAJT JUNAJT JUROP

Sjedimo na terasi i gledamo more. Ja sam već stariji iskusni arhitekta i uživam u plodovima svoga rada. Sviram gitaru i pušim cigaru. Kosa mi nije opala, doduše imam malo veće zaliske i mali stomačić koji se vidi samo kad sjedim. Žena je u kući s prijateljicama i piju martini i zajebavaju se na račun najnovijeg J.Lo. II parfema koji niko ne kupuje jer su onima koji su kupovali počele enormno rasti guzice i onda otpadati. "Koje tuke, hihihihi. Čuj to kupiti?!" čujem kako se hakače "Pa jedino gore je kupit kremu za lice Janice Kostelić u dm-u, hahahaha"

Mali sjedi i na laptopu čačka neke pizdarije, igra 3d pasijans i real minesweeper. Jedan sretni dvanaestogodišnjak, naturalizovani Haićanin iz Busovače.
"Pape" kaže (zaostaci iz splitskog života), "ja ne razumijem te odnose na balkanu. Tamo vazda neka sranja"
"Šta sam reko za takve riječi?!"
"Al jesu tata jel da?"
"Ma jesu al nemoj makar pred gostima tako pričat"
"Ja ne kontam te odnose nikako. Ko je koga ubijo i okupiro i štajaznam. Treba mi za referat sutra "Moji roditelji su iz"

Ja uzmem laptop upalim, konektujem se, i upišem Youtube. "jebote ovaj youtube se nije promijenio ima 20 godina. uvijek će bit budala sa kamerama" pomislim na glas upisujući u search "Eurosong 2008 serbia".
Izbaci mi jedno gzilijardu linkova. Dominiraju oni linkovi "smrt eurovoizije", dobar dokumentarac BBC-ja o "slučajnom" urušavanju krova već dotrajalog Millenium Dome-a u Londonu za vrijeme nastupa predstavnika Republike Istre na talijanskom jeziku. Navodno Slovenska separatističko-aneksistička organizacija nema ništa s tim. Jah. Isto ko što nema piramida.

Nađem najbolji link i upalim da gledamo.

"E vidiš sad."
"Šta je ovo?"
"Ma gledaj, polako. Vidiš Izrael. Oni se tada nisu protezali preko Saudijske i Irana nego samo dio oko Jeruzalema i tad su ratovali isto a nisu ni bili u Europi"
"Vidim"

"E vidiš ovu zastavu crno-crveno-žutu što mašu ispred. E oni su pobili bruku židova. A to ti je sad Sultanat Germanija"
"Aha. A što im mašu?"
"Žao im bilo"
"Evo i Lake. Baš ovih dana će snimit drugi album. Nije loše za 30 godina svirke"
"Simpatičan je pravo."
"Pa jest. E sad pazi dobro" (počnem premotavat na glasanja) "Vidiš kako daju ove glasove fol, po 8, 10 i 12 bodova?"
"Vidim"
"E oni su ti svi ratovali"
"Ne seri?!"
"Nemoj meni ne seri, ja sam ti tata. Svi ovi što daju glasove 8, 10, 12, svi su oni ratovali. Vidiš tad su Rusi pobijedili jer su sve ove Moldavije, Azerbejdžani i Ukrajine glasovali za njih, a ovi su ih handrili godina. Kažu da su Ukrajinci jeli jedni druge radi Rusa. Tad nekad je Putin posto android i proglašen za doživotnog predsjednika"

"Gledaj engleze. 14 poena samo. Ne vole ih jer im se jebe za Europu"

"Dobro veče braćo Srbi"  zaori se iz Slovenskog studija

"Jo jesu ovo Slovenci šupci?"
"Nemoj tako da... ma jesu nabijem ih. Oni su isto ratovali sa Srbima. Doduše kratko jer su pizde, a sad ih ima jedno 150 pod vodstvom Joško Jorasa, i hoće da ocijepe Istru, Sjevernu Italiju, Južnu Austriju, Slovačku i Sarajevo pod motom, "gde je Mercator tudi tukaj je Slovenija"

"Čekaj sad, kako sam skonto ovo je pravo licemjerje i sranje i primitivizam i lobiranje i nepotizam i nekulturno i degutantno i baš totalni kurac?"

"Pa jest."
"Šta ću za referat?"
"Reci da su ti roditelji iz Italije?"
"Što?"
"Pa oni nisu bili na Eurosongu"

Sjedimo na terasi i gledamo more a na radiju piči Toto Kotunjo Junajt Junajt Jurop.

LIPO LI JE LIPO LI JE

TAČNO VRIJEME
SPLIT
BUSOVAČA
<< 05/2008 >>
nedponutosricetpetsub
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031KARIKE

AUTOR
Kontinentalac je jak kao dvadeset žena.
Kao dvadeset velikih žena

HIT TJEDNA

TIŠINA

MATE MIŠO KOVAČ -PUCAO U SRCE RANIO RUKU