LIPO LI JE LIPO LI JE

JEDITE RIBU, VOZITE BICIKL, NOSITE POTKOŠULJE, SLUŠAJTE MAJKU, POŠTUJTE OCA, IZBJEGAVAJTE GMO, PIJTE ZELENI ČAJ, NE PIJTE DOK VOZITE, NE PLJUJTE PO ULICI, SLUŠAJTE PAMETNIJE, NE DERITE SE NA DJECU, NE BRINITE SE, REDOVNO SPAVAJTE

04.06.2008.

MAJSTOR I DOKTOR - komedija apsurda

Majstor: "Doktore pomozite, nešto se događa sa mnom i sa mojom kućom. Svaki put kad krenem na sprat da nešto omalterišem negdje na desetoj stepenici mi se zamrači pred očima, izgubim svijest, i kad dođem sebi, skontam da sam opet na prizemlju u dnu stepenica i da imam čvorugu ogromnu na glavi. Zadnji put me zaova zaljevala vodom sat vremena da dođem sebi. Može li to biti od promjene pritiska, radi visine i to?"

Doktor
: "Hmmmm, nisam baš siguran da je do pritiska. Kolko su vam visoke stepenice? Nisu dva tri kilometra jel da? Naravno da nisu, silly me...Jel vam se prije mantalo kad se dignete naglo, škodi li vam kad zapalite cigaretu? Pušite li majstore? Znate da to ne valja?"

Majstor: "Ne pušim, maloprije sam bacio. Pušio sam Drinu rudaru tri kutije dnevno. Al popijem po pet-šest piva klipača sarajevskih... Jel do toga? Ljuto ne pijem, vjera mi brani. Znate ja sam pobožan. Ne gledam prema nebu osim kad psujem kad se opaučim čekićem po prstu. Bude mi lakše..."

Doktor: "Neka neka, vjerovati je dobro al psovka baš nije za pohvalu. Doduše i ja nekad opsujem kad mi regres ne dođe. Da se vratimo na stepenice. Kakve su stepenice? Jesu klizave? Jel se ljuljaju?"

Majstor: "Ma jok. Obične stepenice. Betonske, svi kod nas imaju take. Nema keramike i tih sranja. Znate šta doktore, u povjerenju, ja nešto nisam s parama. Ove cigare i pive mi pojedoše dnevnicu, još kladionica, fala bogu nikad se ne dobije, i džaba radiš. Moro sam malo uštedit na armaturi i betonu pa sam malo skromnije stepenice napravio."

Doktor
: "Ne znam šta bih ja s tim informacijama. Ja sam doktor... vremena su teška znam, evo ja jedva skickah za vikendicu u Baškoj. Jedva."

Majstor
: "Evo ima ja sliku stepenica, baš neki dan inspekcija bila jer sam bez dozvole radio znate, evo iz predmeta sa suda, pa da vidite"


Image Hosted by ImageShack.us
 
Doktor: "?!?"
Majstor: "Ljepe su jelde? Hoćete mi dati neku uputnicu za glavu il recept?"
Doktor: "Hoću. Evo vam broj mog prijatelja. On je neuropsihijatar."
Majstor: "Fala doktore, jesam šta dužan?"
Doktor: "Ništa ništa samo vi..."

LIPO LI JE LIPO LI JE

TAČNO VRIJEME
SPLIT
BUSOVAČA
<< 06/2008 >>
nedponutosricetpetsub
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930KARIKE

AUTOR
Kontinentalac je jak kao dvadeset žena.
Kao dvadeset velikih žena

HIT TJEDNA

TIŠINA

MATE MIŠO KOVAČ -PUCAO U SRCE RANIO RUKU