LIPO LI JE LIPO LI JE

JEDITE RIBU, VOZITE BICIKL, NOSITE POTKOŠULJE, SLUŠAJTE MAJKU, POŠTUJTE OCA, IZBJEGAVAJTE GMO, PIJTE ZELENI ČAJ, NE PIJTE DOK VOZITE, NE PLJUJTE PO ULICI, SLUŠAJTE PAMETNIJE, NE DERITE SE NA DJECU, NE BRINITE SE, REDOVNO SPAVAJTE

19.06.2008.

AFRIKA = KARINA


Image Hosted by ImageShack.us

 
Rasplesana ritmična zemlja, puna ljubavi i sreće. Prelijepih životinja i dubokih i rijetkih jezera.

Otamo je Bob Marley došao na Jamajku i Obama i Oprah u Ameriku da se nikad ne vrate. Čiča Toma je sjetno sjedio na svom trijemu gledajući prema onome što je on mislio da je afrika , (ustvari je gledao u pravcu srednje azije kroz dupe komšinice). Afrika je kolijevka života. Bla bla bla.
Afrika je sada loše. Odnosno loše je od kad se sjetio onaj englez da napravi koncert Live 8 za pomoć africi i milionima gladnih početkom osamdesetih (ne bih sad da guglam za podacima)
Prije toga afrika je bila sve ovo gore navedeno. Poslije toga je postala ovo što ću ja da navedem.
Da se odmah razumijemo, nisam nikad tamo bio al mislim da neću nikada. Ustvari jesam bio u Kairu i Aleksandriji al ono je afrika kolko i Bosna Evropa.
Afrika je jedna velika zaostala karina. Pola je nepristupačna prašuma u kojoj te pokušava ubit i pojest svako moguće biće koje postoji (gdje još ima biljaka mesoždera?), u najmanju ruku osakatiti i nahranati ostatak čopora tvojim udovima i iznutricama. Kao da to nije dovoljno, kad nema životinja onda se ni neki lokalni plemenjaci neće ustručavati da te stave pod sač ili na ražanj. Druga polovica nema ništa od ovoga, samo je puistinja, al te opet pokušava ubiti.
Ono malo kultiviranih površina koje postoje preplavljeno je kanalizacijom, smrdežom, masti i sidom. Zašto je zaostala?
Pa uzmimo to ovako. Ako ima jedna država koja se zove recimo, da ne lupam sad, Tunguzija. Ima neki broj stanovnika, recimo odokativno 70 miliona i svaki treći od njih nema Sidu.
Ima li nešto čudno u tome? Nema.
"Pa šta sad sereš brale. Sida je ko kod nas gripa il neimaština. Oni su tako naučili"
Ne znam šta su naučili al znam da nisu naučili koristiti kondom.
"Nemoj tako brale, nisu oni krivi. Znaš da nemaju hrane. Gladuju jadni. Šaljemo im pomoć kolko možemo."
Nema problema. Preuzećemo krivicu mi bijelci iz europe, pogotovo iz engleske što su se od toliko prostora na zemlji, neki od australopiteka, kromanjonaca i drugih polumajmuna prije 20 000 godina odlučili nastaniti na prostoru koji nema vode, voća, povrća, ruda, rijeka, fast fudova a bogami ni struje. Ni danas to nema. Ko ih jebe. Nek se sele dalje.
Il se selite vi dole pa im pokažite kako se sadi bilo šta. Koliko trebaš biti uporan da tražiš korijenje iz godine u godinu, i da piješ krv iz krave iz dana u dan?

Mnogo.

Umjesto da afrikanci manje vremena potroše na sunčanje i lijep ten, jebanje bez zaštite, da prestanu da kukaju, i onoliko koliko ih ima, upregnu one mršave niškoriste krave, prokopaju kanale, iskopaju arteške bunare, dobiju donacije u sjemenu i sadnicama, zasade svoje prve ljetine, nauče da ih multipliciraju pa eksploatiraju , ozelene površine i naprave vjetrenjače za makar minimalnu struju da mogu imati lampu za noćni rad kad je hladnije i ugodnije (makar dole) za ovih dvadeset godina koliko je prošlo od jednog do drugog LIVE 8, mogli su početi živjeti koliko toliko normalnim životom. Ne treba im koncert nego edukacija.

Borite se ili nemojte kenjat.Sve isto važi i za Bosance.

LIPO LI JE LIPO LI JE

TAČNO VRIJEME
SPLIT
BUSOVAČA
<< 06/2008 >>
nedponutosricetpetsub
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930KARIKE

AUTOR
Kontinentalac je jak kao dvadeset žena.
Kao dvadeset velikih žena

HIT TJEDNA

TIŠINA

MATE MIŠO KOVAČ -PUCAO U SRCE RANIO RUKU