LIPO LI JE LIPO LI JE

JEDITE RIBU, VOZITE BICIKL, NOSITE POTKOŠULJE, SLUŠAJTE MAJKU, POŠTUJTE OCA, IZBJEGAVAJTE GMO, PIJTE ZELENI ČAJ, NE PIJTE DOK VOZITE, NE PLJUJTE PO ULICI, SLUŠAJTE PAMETNIJE, NE DERITE SE NA DJECU, NE BRINITE SE, REDOVNO SPAVAJTE

07.07.2008.

GALEBARENJE BALEGARENJE

Sunce prži, led se topi, pazusi se saftaju ispod pvc majica sa velikim logoima na prsima, znoj se slijeva niz solufe i muške i ženske i zapada između metalnih dijelova dizajnerskih naočala sa ogromnim logoom sa svake strane i strašno iritira. Postaje neugodno u CK gaćama, muda se znoje nenormalno. Tange se uvlače dublje u guzu i onako znojne nagrizaju "dio tijela koji jako rijetko vidi sunca i mjeseca". Razina UV zraka je alarmantna, melanom vreba, tijelo traži tekućinu samo da bi se što više znojilo a to nije seksi. Na ovoj elementarnoj nepogodi i poskoci leže u hladu. Sve treperi i trudi se ne trošiti uzalud energiju.
Svi osim Šime. Šime je galeb. Ima Calvin Klein gaće u kojima mu se nabrekla muda znoje kao prodavačica u pekari, ima dizajnerske naočale koje mu stoje utoliko da mu ne spadaju sa glave kad zvirla za ženama, ima majicu sa logom i bermude od Paul&Sharka. Ima i libido hrčka u pubertetu. Šime sjedi u bašti hotela Bellevue (Belvi za neuke) i posmatra. Posmatra djevojku za drugim stolom. Po njegovoj procjeni purgerku. To je shvatio kad je rekla "molim Vas lijepo jedan frappuccino". Tako se ovde ne priča. Procijenio je i da je arogantna jer mu nijednog trenutka nije dobacila značajan pogled usaftale usidjelice željne koitusa. Samo je sjedila i guštala u svom frappuccinu i hladnoj vodi.
Šime se već unervozio. Odavno ga neka nije tako šikanirala. Obratio bi se on adekvatnim migom i osmjehom na kraju usta samo da ga pogleda. Samo mu malo treba. Zna on to iz iskustva. Al ova il je frigidna il lezbejka. Što bi inače došla u Split ako ne želi kite dalmatinske. Glupača. Opet, ona je jedina tu. Mrtva je ura, ljudi ručaju, spavaju ili se hlade u moru. Prevruće je za sjediti. Šimi se nije dalo na ručak, pojeo je sendvič u Popaju, a zbog nove tetovaže na ramenu u obliku hajdukovog grba nije se smio kupati dvije sedmice, još mu se jebe pravo. Ni ona nije išla na plažu niti ruča. "Garant ima neki osip gadan pa ne smije. Anoreksičarka." pomisli Šime no nema puno prostora za manipulaciju. Ženska je sama a to može značiti samo jedno. Želi ga u sebi.
Poče Šime da se znoji a ne zna kako da joj pristupi. Nije pijan pa da se baci na nju a nema baš para da pije u bašti hotela od dvije zvjezdice. Vrijeme je teklo a njemu ko da će jaja eksplodirati od silnog uzbuđenja. Dozva se, ustade i priđe djevojci. Ona lijeno diže glavu sa svog "Cosma" i stade da ga gleda. On namignu i isceri se. Ona ništa. Pogleda je preko naočala. Ona ništa. Doduše malo se namršti."Skužaj stara, mogu sist?"
Ne odgovori ništa a on sjede.
"Jel znaš moga brat Duju, on ti bude tu po Varoši..."
"Ne, zašto bi ga znala?"
"E vidiš kakvi je on redikul. On bi te odma pita da te naguzi a ja sam voljan pričekat neko vrime"
Ženska se podiže bez riječi i ode bez pozdrava sa izrazom lica ko da je pojela kiselu zelenu jabuku. Dođe do ulaza u hotel promrsi "kretenčino".
"Zna sam da je lezbejka..." pomisli Šime i baci pogled na jednu postariju gospođu u drugom dijelu bašte sa svježe nacijeđenim narančinim sokom i istom takvom kožom lica i tijela.
Šime se naceri i namignu.

LIPO LI JE LIPO LI JE

TAČNO VRIJEME
SPLIT
BUSOVAČA
<< 07/2008 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031KARIKE

AUTOR
Kontinentalac je jak kao dvadeset žena.
Kao dvadeset velikih žena

HIT TJEDNA

TIŠINA

MATE MIŠO KOVAČ -PUCAO U SRCE RANIO RUKU