LIPO LI JE LIPO LI JE

JEDITE RIBU, VOZITE BICIKL, NOSITE POTKOŠULJE, SLUŠAJTE MAJKU, POŠTUJTE OCA, IZBJEGAVAJTE GMO, PIJTE ZELENI ČAJ, NE PIJTE DOK VOZITE, NE PLJUJTE PO ULICI, SLUŠAJTE PAMETNIJE, NE DERITE SE NA DJECU, NE BRINITE SE, REDOVNO SPAVAJTE

09.07.2008.

RODITELJSKI SAVJETI OD NERODITELJA

Budite li se nenaspavani jer ste čitavu noć bdili oko novorođenčeta?
Da li vam je neugodno što vam dijete plače u prekrcanom tržnom centru a sve što vi možete reći jeste "nemoj sine/čeri, nemoj, vidi stolica/klima/lopta" i još pri tome morate puštati najdebilnije zvukove tipa "abulubulubulubulu" ili ono sa ustima ko kad se konji zovi "klok, klok, klok"?
Da li vam je imalo neugodno kad Vas ljutiti konzumenti gledaju poprijeko kad vam se dijete krevelji na nekoj tihoj izložbi ili čitanju poezije?
Da li znate šta Vam ti ljudi misle reći prijekornim pogledima?
Smrdite li na dječiju kakicu i povraćotku? "Brale ne seri, dječija kakica ne smrdi do šestog mjeseca."
(Aha. Miriše.)
Imate li finansijskih problema da ne možete kupiti omiljenu knjigu, gitaru, auto ili skuter jer su Pampers enormno skupe, a vaše zlato voli da kenja više nego kruha da se najede?


E pa nemojte praviti djecu. Ne mislim nemojte nikad praviti djecu. To je glupo a ja nisam glup. Nego nemojte praviti djecu da bi se poslije vadili na poslu na cjelonoćno bdijenje, da biste pravili face kad se mali anđeo raskrivi kod police sa video igricama. Nemojte ih praviti da biste s njima po najvećoj žezi prošetali gradom u najnovijim Chichchiccoo kolicima i plijenili poglede.

Zaboga miloga nemojte ih voditi na rasprodaje. Ne zna dijete šta je popust u Benettonu a jebe mu se za plaćanje na rate i velur kože, pliš, svilu i one košulje što se nose pogužvane. Jebe mu se i za tete koje rade tamo a izbace sise da bi novopečene tate na račun djeteta stekli simpatije i pokoji broj telefona. "Vidiš da sam svojoj ženi napravio dijete, mogao bi i tebi"
Ako vas već ima dva roditelja, nek jedno pobogu ostane kući i čuva dijete a drugo nek kupuje stvari na rate lizinge čekove. Isto ćete doći na red sa djetetom i bez.
Nemojte jer me strašno nervira kreveljenje i plač, i "abulubulubulu" i "klok-klok".

"Kako ćeš sa svojim?"

E svog ću da trpim jer ću uštediti energiju od ostalih milijardu tuđih.

Za boga miloga dijete nije aksesoar.

LIPO LI JE LIPO LI JE

TAČNO VRIJEME
SPLIT
BUSOVAČA
<< 07/2008 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031KARIKE

AUTOR
Kontinentalac je jak kao dvadeset žena.
Kao dvadeset velikih žena

HIT TJEDNA

TIŠINA

MATE MIŠO KOVAČ -PUCAO U SRCE RANIO RUKU