LIPO LI JE LIPO LI JE

JEDITE RIBU, VOZITE BICIKL, NOSITE POTKOŠULJE, SLUŠAJTE MAJKU, POŠTUJTE OCA, IZBJEGAVAJTE GMO, PIJTE ZELENI ČAJ, NE PIJTE DOK VOZITE, NE PLJUJTE PO ULICI, SLUŠAJTE PAMETNIJE, NE DERITE SE NA DJECU, NE BRINITE SE, REDOVNO SPAVAJTE

16.07.2008.

NESREĆA

Pošto mi auto užasno smrdi na cigare, na limenke piva, na flaše pive i sva isparenja ostala utuvio sam si u glavu da ako kupim maramice za ruke, one vlažne, one vlažne kano ploska porošena od loze, da će smrad da nestane. Nije da ne perem auto, nego sam skontao da me ne poštuje sekunde, čakštaviše, da me zajebava, pa sam odlučio da mu malo zagorčam njegov automobilski život. Eto baš neki dan sam ga navuko na hidrant na parkingu, al tako stručno da se onaj pipak zabio tačno između karambolke i štopke i ulubi lim jedno 5 centi. Da je bilo niže bilo bi u karambolku i bila bi ogrebotina, da je više, zamijenila bi se štopka, a ovako moram čitavu stranu od blatobrana zadnjeg da skidam i peglam. U takvim smo mi odnosima. Nikakvim. Još se stalno kvari mater mu nasadim, a nemali broj puta me pijanog odveo tačno pred policiju. Zadnji put kad sam puho balon ko da mi se smijo onim farovima svojim. E sad, zašto maramice? Pa ja se osjećam ugodno kad su mi čiste ruke i lice. Kupam se ja i po ostalim dijelovima tijela mjestimično. Kad su neke proslave, kad idem kod doktora i tako. Šalim se normalno. Kupam se najmanje jednom sedmično. Ljeti nekad i dva puta, i to obično u istom danu. Šalim se opet naravno no to se da zamijetiti. Jedino auto ne perem. Nek smrdi nek crkne.
Uđem u neku prodavnicu sa svim mogućim hepecima za higijenu, pilinge, šeminge i natapanja i namakanja. Nigdje maramica. Imaju maramice za dupe, toaletne. Neću te. Hoću one kao VIoleta, što imaju onu simpatični samoljepljivu foliju da zatvoriš da ne izlape. Nema. Ima neko pakovanje od 12 komada al skupa. Neću ni te. Hoće one kao Violeta od 50 komada. Nema. Nađem još jedne za skidanje šminke. Već sam mislio kupit te, upisat se za onaj Avon pa naručit neku adekvatnu šminku, razmazat je po rukama i volanu pa brisat ovim sranjem. Neću te brate. Hoću one ko Violetine normalne obične od 50 komada, sa folijom, mirisom jasmina i vlažnosti pizde šiparice (perverznjak). Nema. Provlačim se između polica i pošto je gužva oprezno manevriram između rasplakane djece, nervoznih momaka koji stoje uz svoje ushićene cure i starih baba koje pokušavaju da kupe nešto da se pomlade. Ove potonje su najgore. Sve imaju guzice ko Audi A3 i samo se nešto saginju i prave gužvu. Samo još da prođem u zadnji red polica da vidim ima li ono što tražim i idem. Ne mogu da prođem. Baba s kolicima zakrčila. Kolica su joj iza leđa uz jednu policu a ona uz drugu se naguzila i gleda neke pizdarije za zatezanje lica (mislim da je to gledala jer je imala smežurano lice). Između nje postoji dovoljno prostora da se provučeš ali bi morao da se odguraš od njenu enormnu guzicu a to ne želim. Sad stojim tu neko vrijeme ko onaj hidrant s parkinga i čekam da se okrene i kaže "pardon" a ja kažem "hvala" i da prođem. Neće. Ne mogu se vraćat, gužva je iza. Ne valja se vraćat. Kolica, ja, pa izraslina na guzici u vidu babe. Taman da kažem "alo baba skužaj" baba se pomjeri krenu rukom nazad prema kolicima ne gledajući u rikverc. Tipično ženski. Ruka je sad već u visini mojih genitalija i neumoljivo ide misleći da tamo nema ništa a bogami ima i preveć (previše ;) ) Taman da ablendujem onda me dotaknu.

"PARDON" reko uplašeno.

Ona se okrenu i reče "UH!!".

(i ja bi to reko na njenom mjestu)

Ja kontam da namignem al se predomislim. Samo se nasmijem od staha i prođem. Ona se isto nasmije. Nisam se gore u ratu osjećao. Pobjegnem sa mjesta zločina bez maramica i sa smrdljivim autom. Ogoljen, osramoćen i silovan. I dan danas se znam probuditi iz košmara. Baba mi dođe i kaže "dođi da ti baka nešto da, đe bakin zubić" i krene dole. I dalje stoji kod polica. Čini mi se da u snovima vidim, ko da sad gledam, sve artikle, a tačno iza babine guzice smiješe se vlažne maramice.

LIPO LI JE LIPO LI JE

TAČNO VRIJEME
SPLIT
BUSOVAČA
<< 07/2008 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031KARIKE

AUTOR
Kontinentalac je jak kao dvadeset žena.
Kao dvadeset velikih žena

HIT TJEDNA

TIŠINA

MATE MIŠO KOVAČ -PUCAO U SRCE RANIO RUKU