LIPO LI JE LIPO LI JE

JEDITE RIBU, VOZITE BICIKL, NOSITE POTKOŠULJE, SLUŠAJTE MAJKU, POŠTUJTE OCA, IZBJEGAVAJTE GMO, PIJTE ZELENI ČAJ, NE PIJTE DOK VOZITE, NE PLJUJTE PO ULICI, SLUŠAJTE PAMETNIJE, NE DERITE SE NA DJECU, NE BRINITE SE, REDOVNO SPAVAJTE

19.08.2008.

TEMPUS FUGIT v 2.0.

Probudio sam se poprilično rano, oko 12. Protrljao oči, zapalio cigaru, lijevom nogom upalio računar spretno nožnim debelim palcom pritiskajući veliko dugme na prednjoj strani. Pristavio vodu za nescafe i sjeo za računar.
Prvo sam provjerio sve mailove i pobrisao spamove i one mailove od onog lika što u nigeriji ima banku pa nešto moli cijelo vrijeme. Onda sam otišao na jednu stranicu da vidim kakav mi je horoskop danas. Kaže danas su vam po kući majstori.
Dalje nastavim da vidim da li se promijenio godišnji horoskop. Nije. Na trećoj stranici je isti takav. Provjerim natalnu kartu i kaže mi da sam emotivan impulsivan, zabavan, susretljiv, inteligentan, lakomislen i predan. Kao i uvijek.
U bukmarku nađem link od pete stranice da vidim kakva će mi biti izabranica i izbaci mi da moram da pronađem lijepu visoku plavu djevojku velikih sisa sa naočalama koje odaju njenu intelektualnu stranu, koja se bavi sportom i humanitarnim radom.
Na šestoj stranici mi napisa u jednom testu da volim plavu boju i da najbolje izgledam u ljubičastom i da sve to zaokružim jednim privjeskom od ametista.
Na sedmoj stranici koja je povezana sa medicinom ispunim test i izađe mi da s obzirom na horoskopski znak i visinu imam povećan rizik od upale bubrega i bolova u leđima. Lijek za sve to i nutricionističke sastojke sam dobio na osmom linku na kojem sam pravilnom ishranom bio u mogućnosti riješiti probleme sa zdravljem ali jedino ako sam mlađi od 20. Sreća pa bi i jedan  za starije u jednom ćošku iako sam se poprilično napatio da ga iskopam.
Anketa na devetoj stranici mi reče da trebam spavati smjer sjever-jug, i da trebam imati paran broj živih bića u sobi uključujući i biljke da bi bio sretan. Usput sam dobio da riješim jedan test inteligencije gdje sam vidio da sam jako pametan i taman kad sam mislio da nema kraja sreći iskoči mi pop up o zelenom kartonu i životu u americi. Kliknuo sam i na njega. Odem na blog da napišem post i postavim par slika na fejsbuk. Odgovorim na komentare srdačno, pošaljem poklone, označim se na derneku i odmorim uz texas holdem poker na kojem zaradim virtualne pare.
Na dvanaestom linku mi preporuče da sviram violinu i da igram foxtrot, na trinaestom da obiđem rodbinu i prijatelje, na četrnaestom dobijem savjete kako zamijeniti filter na autu, a na petnaestom da mi savršeno odgovara Egipat kao ovogodišnje odredište za odmor.
Taman kad sam htio da posjetim sedamnaesti link koji će mi reći kako da zaradim gomilu novaca pametnim ulaganjem i praćenjem dionica računar se ugasi. Ugasilo se i svjetlo. I šporet sa vodom za kafu koja je odavno isparila. Isključili su mi struju zbog neplaćanja računa.

...zar je prošlo toliko puno vremena na onom malom satu u desnom ćošku ekrana?

LIPO LI JE LIPO LI JE

TAČNO VRIJEME
SPLIT
BUSOVAČA
<< 08/2008 >>
nedponutosricetpetsub
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31KARIKE

AUTOR
Kontinentalac je jak kao dvadeset žena.
Kao dvadeset velikih žena

HIT TJEDNA

TIŠINA

MATE MIŠO KOVAČ -PUCAO U SRCE RANIO RUKU