beats by dre cheap

IN THE GHETTO...

Sjećam se jednog izlaska u jedan klub u Splitu sa dragim prijateljem iz Sarajeva. Klub interesantan, na dva sprata, uređen ko crack-house, smrdi ko pasaž i odiše ko usaftan maratonac sa oteklom prostatom. Urbano jedno mjesto. Urbano zato što su ga urbani splićani odlučili tako prozvati. Znao sam tamo otići ljeti u baštu, slušat dobru zikaču, popit jeftinu pivu i borit se s konobarima da me ne zapale. To sve u bašti renesansne palače koja pripada kafiću. A unutra? Unutra je svaki put pored svih ovih opisa bio još jedan, a to je onaj osjećaj koji imaš kad te neko posmatra. I onda se okreneš i vidiš da te neko posmatra. Nisam se nikad riješio tog osjećaja, niti odustao od odlaženja tamo. Jedino tamo možeš mrtav pijan za šankom srat i Želji, Rođenima i Jedinstvu iz Busovače sa jednim mostarskim mladim pjesnikom. Visimo mi tako na šanku i trudimo se da nas konobar ne opali po ušima maksimalno. Ja krenem u vece, i pri izlazu iz jedne sobe prilazi jedan tip i kaže: "e oprosti, nemoj me pogrešno shvatit, al mi smo se kladili nešto u sto kuna i ispalo je da ja moram tebe da pitam da mi popušiš kurac?". Frapacija. Opet pogledam u njega onako pijan sad već nabrušen. "šta ba?" reko. On poče da zamuckuje i da se smije ko dijete na tuti kad skonta da sam bosanac sa stisnutom šakom. Još pijan bosanac. "Aj sjedi tamo!"
"Oprosti" kaže i ko pička se vrati tužan što mu nisam popušio.
Nisam razmišljao o tome donedavno kad mi je prijatelj rekao da mu je kuul u tom kafiću. Al da je okupljalište pedera.
"Šta ba?" reko.
"Je je, amigo, tamo su ti pederi, jer je ona gazdarica lezba kužiš."


Vratim se na tu večer u mislima i skontam, kakav upad u pičku materinu. Jel gay upadi uvijek tako zvuče? Kako bi bilo da ja budem urban i da dođem curi i kažem joj: "e slušaj, baš te nešto gledam, da li bih mogao da ti izdrkam u oko, oklada je u pitanju, a da pri tom ne očekujem da će mi zabiti Avonovu maskaru u oko. Ili da kažem "e bog kako si, baš si slatka, bil malo da ti ga stavim u dupe i pleskam te po sisama (ako je to moguće uopšte)?"
Razmišljam o tome i ne mogu da vjerujem da se urbano i kuul svelo na uvlačenje u šupak.

Više ne idem u taj kafić. Jako rijetko. Služe pivo u flašama od po litra. A znaš ti kako je teško razbit flašu od po litra?

LIPO LI JE LIPO LI JE
http://alabrale.blogger.ba
12/03/2008 11:51