beats by dre cheap

NASLIJEĐE

Muški sa tatine strane u mojoj porodici, ukoliko ne umru od alkohola, kocke i žena, dožive duboku starost. Prosjek nekih 85 godina. Zadrže držanje (koje u ovom slučaju izgleda kao blago povijeni upitnik sa dvostrukim "S" u kičmi), zadrže kosu i pored ogromnih DžekNikolsovskih zalizaka, zadrže vozačke sposobnosti, zadrže i tu nekakvu ljepotu, jer svi imaju izražene nebeskoplave oči (ovde počinju violine od Vivaldija) sa dubokim odsjajem mora i tragom hercegovačkog bistrog neba (vrhunac koncerta, maestro se zanio...) bla bla bla. Počnu da vraćaju zemlju koju su dali, da plaču na svadbama i kletu se u prezime.
I svi u jesen života, negdje oko 55-te i dalje, totalno polude. Ne mislim da su neuračunljivi, nego postanu totalni osobenjaci. Samo nešto kenjaju, pa izvaljuju neke antologijske provale, i nikad, NIKAD, neće priznati da su pogriješili.
Preksinoć sjeli familijarno u McDonalds, nas jedno 7, došli tata i mama iz Bosne pa da skupljamo holesterol malo, naručimo sve, pojedemo, kad odjednom me spuca nešto u glavu. Nije jako, al ono nekako peče, ko kad te komarac ubode. Ko kad... ko kad te neko sjevpuškom spuca. Ono napravi kuglicu od papira i stavi u slamku od kole u McDonaldsu i pogo.... "Šta vam je jebote? Pa niste u obdaništu" obratim se tati i rođaku od 11 godina. A oni se smiju. Obojica.

A dido? Dido je tek vrhunac. Ima 70 u kusur godina, po cijeli bogov dan se voza u autu, nešta zajebava okolo ljude i daje rođaku od 11 godina da vozi auto.
Zadnji put kad mu je dao, kao ozbiljan i odgovoran dido prvo je upitao rođaka: "Znaš li da voziš?"
Rođak od 30 kila i 11 godina je ozbiljan i odgovoran rekao: "Znam!"

Sekundu kasnije auto se nekako našao u blatobranu parkiranog Actros Mercedes kamiona koji se iznenada tu pojavio prije dva dana i nije se sklonio kad je trebao. U autu panika i plač, u kamionu zbunjenost. Da bi se dido izvukao očite tužbe za prdonjizam, senilnost i bezobrazluk izađe van iz auta, ode do kamiona i vikne na vozača: "Kako to voziš majmune jedan?!"
Ostalo je istorija.

A ja?

A ja sam na mamu.

LIPO LI JE LIPO LI JE
http://alabrale.blogger.ba
17/03/2008 10:11