beats by dre cheap

SEGWAY

Image Hosted by ImageShack.us


Znate šta me čudi? Šta mi odvlači pažnju od pušenja ugpdne cigarete u ugodnom društvu uz more? Šta me čini uznemirenim dok gledam prema Braču?

Segway!
A znate šta me još više nervira? Što mi promijeni boju savršene stolice. Što me tjera da podrigujem nakon svakog jela i da mi se pojavljuju zanoktice.
Čovjek na Segwayu.
Stoji a ide. Sluša muziku i kontemplira. Ide nekih 5 na sat. Tako sporo koliko ide i jedan prosječan čovjek sa normalne i zdrave dvije noge. Brzo koliko i invalidska kolica na akumulator. Još u kolicima sjediš.
(možda je u tome poenta. Poistovjećuješ se ivalidima. Suosjećaš s njima. "Vidiš prijatelju (koji je nepokretan), ja znam kako ti je. Vidiš eto, ti ne možeš da hodaš, a ja, recimo, mogu. Ali ne želim. Točak je najbolji izum na svijetu. Vjeruj mi ponekad ti zavidim što si prikovan za tu skalameriju. Koliko brzo idu ta tvoja kolica?")

Taj tip kojeg sam vidio je bio je (TRUBE ZAVIČU TAM TARA RAAAAAA):

sportski obučen.(!!)

Ne, ozbiljno. Nosio je trenerku ili na engleskom sweatshirt (znojanica). Ta oprava aludira na fizički napor koji rezultira znojenjem i umorom. Jel taj Segway toliko teško voziti da se moraš pripremiti kao za teretanu? Nešto mi se ne čini tako. Prije mi se čini da su ljudi koji su konceptualni začetnici segwaya, kao i oni koji su financirali njegov razvoj najlijenija stoka na svijetu.
Koliko lijen moraš biti da koncipiraš nešto što nema nikakvih prednosti u odnosu na normalno pješačenje. Čakštaviše, na segwayu ne možeš raditi neke interesantne stvari. Ne možeš ugaziti u govno. Nemožeš šutati konzervu. A skontaj koliko je teško ugasiti opušak onim tankim točkom. Lakše nogom.
Još jedna gluplja stvar je da sa segwayem, koliko god on bio stabilan, držiš ruke na nekom upravljaču. Ako je tako stabilan koji će mu kurac ručke. Svi imamo džepove. Čak i trenerka.

Ja sam svjestan, da me kao i svakog drugog mladića kojem je rat naglo prekinuo dječačku idilu, jebe to što mi puno toga smeta, ali mislim da argumentovano, pred bogom i narodom, sa savršenom logikom, mogu reći da je segway sotonino djelo i da svi oni koji voze segway zaslužuju da kratkotrajno postanu paraplegičari od struka naniže, pa da počnu cijeniti čari smrdljivih umornih nogu nakon jednostavnog šetanja.Topite se ledenjaci i polarne kape i potopite ovu lijenu bandu

LIPO LI JE LIPO LI JE
http://alabrale.blogger.ba
14/10/2008 13:00