beats by dre cheap

Ne postoji dovoljno dobar i gorak naslov

Šta bi ljudi radili da nema ovih državnih vjerskih i političkih praznika?
Da li bi se i dalje čuli sa prijateljima. Da li bi prštali od sreće oko nove godine, smijali se i nemilice trošili novce. Da li bi pravili kolače? Gomile kolača.
Da li bi se mirili sa zavađenim prijateljima rodbinom ili se makar trudili da ne uđu u kakve nove sukobe? Možda bi se trudili da se uzajamna mržnja ne osjeti, da se sve razmirice sakriju na tavan u najmračniji dio kuće, jer takvim stvarima nije mjesto za vrijeme tako lijepih i sretnih praznika kada te obasjava svjetlost proroka i apostola i cocacolinih reklama. Kolika bi bila prodaja cocacole.
Šta je sa prvim majem? Da ga nema? Šta bi onda? Da li bi se prešlo preko svakodnevnih smicalica i gadarija?
A tek osmi mart? Šta bi recimo bilo da nema osmog marta? Bi li se muški sjetili da taj jedan dan kupuju plastično cvijeće i smrdljive bajadere?

Da li bi se na dan zemlje i dalje gasilo svjetlo?
"oh, ugasimo svjetla na sat vremena, da majčica zemlja ne pati. Znaš majčici smo puno lošeg napravili. Ona će to primjetiti. Njoj je sat vremena mnogo."
Jebeni licemjeri. Baš se ugodno osjećamo.
"E danas ja gasim svjetla. Pa da i to odradimo."
Šta sutra?
Sutra ćemo nahajcati naše termoakumulacione peći na 26 pa cijeli dan kunjati od prevelike vrućine, prati auta u rijekama , pustiti vodu da teče dok se peru zubi. Nećemo gasiti računare po cijeli dan.
Dokle će licemjerje biti glavni motiv i pokretačka sila ljudi?

Ne sretan uskrs, bajram, hanukkah, maj, oktobar, studeni.

Sretan nagluplji dan u sedmici. Sretan danas. Sretno sutra. Sretan svaki dan.

LIPO LI JE LIPO LI JE
http://alabrale.blogger.ba
19/04/2009 18:41